Gyakran ismételt kérdések

GYIK


Mi az a kismegszakító?

A kismegszakító egy túláram védelmi eszköz, amely zárlat és túl áram esetén old le.

Ha jól méretezik, akkor a vezetékek védelmére szolgál, megakadályozva a tűzesetet.

Mi az az FI relé?

Az FI relé vagy más nevén ÁVK (Áramvédő kapcsoló), egy érintés védelmi relé (ÉV), amely meghatározott mennyiségű szivárgó áram hatására leold. A gyakorlatban ez azt jelenti, ha a készüléken kívül máshova is áram kerül, például egy fém burkolatra, úgy mielőtt azt megérintenénk, az FI relé megszakítja az áram útját, ezáltal megvédve életünket, és berendezéseinket.

Mit jelent az alapszerelés?

A villanyszerelő szakmában ezzel a fogalommal határozzuk meg a kezdeti munkákat. Ide tartozik a horonymarás, a vésés, és a kötődobozok, biztosítéktáblák elhelyezése, illetve a vezetékek behúzása.

Mi az a kiállás?

Konnektorok, kapcsolók, világítótestek, és vezérlések helye.

Mi az a szerelvény?

Minden elektromossággal ellátott, falra, vagy falba szerelhető eszköz. (kapcsolók, konnektorok, lámpatestek, termosztátok)

Mit jelent az okos otthon?

Otthonunk elektromos eszközeinek távolról való, vagy beprogramozott automatikus irányítása.

Cserélhetjük nagyobbra a kismegszakítót?

Ha a vezeték keresztmetszete a szabványokban leírtaknak megfelel, akkor igen! A kismegszakító korlátozó szerepet lát el! Ha nem lenne, vagy túlméretezzük, a rákötött vezeték kigyulladhatna túlterhelés miatt.

Miért old le folyton az FI relé?

Az Fi relé egy nagyon érzékeny szerkezet, amely a nem megfelelő szigetelés hatására is képes leoldani. Állandó leoldását vizsgálni kell, először a készülékek eltávolításával, majd a hálózat épségének vizsgálatával.


További kérdések esetén forduljanak hozzánk bizalommal!